首页 Project Partners
The Vanke headquarter is placed in the new district of Shenzhen, a new face to the sea will be built in a conglomeration of towers. We imagine the podium as a mangrove forest composed of arch structures.
Walking through the podium with its green character, natural materials, trees and water surfaces offer the visitors different experien-ces. Wide and open spaces with high quality invite the visitor to discover and reflect in an extraordinary ambient.
We provide a space for a big amount of visitors, but it should be a space which allows intimate spaces in a human scale. The visitors should feel comfortable. We would like to transfer the image to be immersed in the mangrove forest.
And as the trees grow on top of the mangroves, the towers grow on top of this podium.
The shapes of the towers are designed with the lines of the podium, the arches support them and become part of them in façade and structure.
The shapes of the towers follow the criteria of a sustainable planning, optimized for the wind loads, energetic issues and the comfort for the employees. Soft lines and organic volumes express in its architectural language the corporate design of Vanke.
A high rise building should be an example for intelligent solutions and high level of technology. We introduce these requirements and combine them with an aspect of art craft, following the old Chinese tra-ditions.

Time: 2018
Scope: conceptual design
Client: Shanghai Vanke
Location: Shenzhen, China
Partner: DADC
Designer: EMBT Architecture Firm
Latest information